Sikeres szeminárium a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalában a kínai szabadalmi jogról

2011. november 16-án sikeres vándorszemináriumnak adott helyszínt a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a módosított kínai szabadalmi jog témájában. A szemináriumot az Európai Szabadalmi Hivatal kezdeményezte, és részét képezte egy e témában szervezett előadássorozatnak, amely Helsinkit, Budapestet és Párizst érintette.

A kínai szabadalmi törvény 1985-ben lépett hatályba. Az 1993. évi és a 2001. évi módosítás után a harmadik módosítás 2009-ben lépett életbe.

Dong Cheng asszony, a Kínai Állami Szellemitulajdon-védelmi Hivatal (SIPO) Jogi Osztályának igazgatója és Yang Kefei asszony, a SIPO Vizsgálati Osztályának igazgatója azért jött Budapestre, hogy bemutassa a kínai szabadalmi törvény legutóbbi módosításának hatásait.

Dong Cheng az új, 2009 októberében hatályba lépett kínai szabadalmi törvényről tartott előadást, amelyet Yang Kefei előadása követett a kínai szabadalmi ügyintézés módszertani útmutatójáról, amely 2010 februárjától hatályos. Ezt követően a közönség betekintést nyert a kínai szabadalmi oltalomszerzés statisztikai adataiba, illetve megismerkedhetett a SIPO-n belül végbement legújabb szervezeti fejleményekkel.

Az előadások itt letölthetőek:

The New Chinese Patent Law as entered into force in 2009

Examination Guideline 2010

Two years after entering into force of the amended Patent Law and its Implementing regulations

2011/11/17